De ce cititul este o provocare?
Lectura nu este o parte naturală a dezvoltării umane, spre deosebire de vorbit, în care este vorba doar de observarea și imitarea celor din jur.
Există o regiune specifică în creier, dedicat vorbirii și procesarea limbajului oral, dar nu există un centru specific dedicat cititului.
În schimb, sarcina complexă a lecturii necesită funcționarea mai multor zone ale creierului prin rețelele de neuroni.
Asta înseamnă că există mai multe disfuncționalități potențiale în structură și transfer de informații care pot interfera cu un citit de succes.
Pentru a deveni cititul un real succes, copilul are nevoie să dezvolte căi neuronale care se vor transforma în cuvinte, gânduri și amintiri.
Noi îți recomandăm Domino - Rime buclucase pentru a exersa joaca cuvintelor care se vor transforma în gânduri apoi în amintiri.
Există un secret în arta cititului și acela ești tu, părinții sunt un exemplu bun pentru copii și din acest motiv dacă copilul te va vedea cititnd din plăcere și îi vei povesti și fapte interesante sau parte din ceea ce citești, atunci cititul va deveni distractiv.
Un mod interesant de a te juca cu cititul este în felul următor: creează o poveste atunci când aveți ceva de gătit împreună sau când veți înșira un set de mărgele din lemn și cu fiecare piesă așezată să fie o poveste frumoasă
O jucărie frumoasă de pe site-ul nostru Set mărgele din lemn pentru înșirat. Cu fiecare piesă așezată, spune-ți o poveste copilului, astfel el poate vedea vizual ce faceți și vă poate auzi în același timp.
Creați un tapet de povești sau un album al copilăriei așa cum făcea Creangă odinioară.
Noi îți propunem Tablă 2 in 1 tip sevalet pentru a vedea și rezultatul muncii voastre.
Mult spor la joacă și învață!