Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu utilizarea lor. Termeni Și Condiții

Acceptă

De ce este importantă sensibilitatea la sentimentele altora?

De ce este importantă sensibilitatea la sentimentele altora?

Sensibilitatea la sentimentele altora implică 4 acțiuni de care are nevoie un copil să le cunoască

De ce sunt importante?

Eliminarea prejudecăților

Copilul are nevoie să învețe de la dumneavoastră cum să nu judece o carte după copertă. Din acest motiv vă recomandăm o comunicare eficientă și o explicație la toate întrebările pe care le are copilul.

Alegerea cuvintelor potrivite

Faptul că reușiți să îi explicați copilului dumneavoastră pe înțelesul lui și cu cuvintele potrivite vârstei lui, vă va ajuta să stabiliți o legătură puternică din punct de vedere emoțional. În felul acesta va învăța să perceapă stările emoționale cu oricine ar comunica și astfel va reuși să deprindă un limbaj emoțional.

Evaluarea intensității

Va trebui să  reușiți să gestionați fiecare explicație pe care o dați copilului, astfel va reuși să învețe. Fiecare explicație necesită multă atenție din partea copilului și ca exercițiu putem să vă recomandăm ca la final să-i cereți copilului să vă explice ceea ce a înțeles

Determinarea stării de spirit

De luat în considerare starea pe care o are copilul dumneavoastră atunci când îi dați o explicație. Urmăriți cu atenție limbajul non-verbal pe care copilul îl va afișa atunci când îi comunicați. Învăța-ți împreună!

Ce am învățat astăzi?

Sensibilitatea le sentimentele altora construște valorile comunității și ne ajută să ne dezvoltăm ca și persoană. Un copil sănătos emoțional înseamnă o societate mai stabilă și mai resposabilă.

Cum te putem ajuta?

INTRĂ PE JOACASIINVATA.RO SI DECOPERĂ JUCARIILE CARE TE VOR AJUTA SĂ EXERSEZI ÎMPREUNĂ CU COPILUL TĂU O ABILITATE INTERPESRSONALĂ, SENSIBILITATEA LA SENTIMENTELE ALTORA!

Post comments